Direktør fejrer første år på den professionelle legeplads

Maki har hovedsæde i Silkeborg.

Til hverdag er han omgivet af Bamse & Kylling, Gurli Gris, hundene fra Paw Patrol og Pyjamasheltene. Ja, nogle vil måske tænke, at hverdagen må være let som en leg for 37-årige Michael Jensen, som er administrerende direktør for legetøjsdistributøren Maki, der er beliggende i Silkeborg. Det er nu et år siden, han overtog stafetten fra Niels Dahl-Nielsen, som i mange år var eneejer.

Selvom han stadig er ny som direktør, er legetøjsbranchen på ingen måde ny for Michael Jensen, der har hele 12 års erfaring fra branchen. “Jeg ‘faldt i gryden’ som helt ung. Det var lidt en tilfældighed, at jeg havnede på indkøbskontoret for det, der dengang hed Dansk Supermarked. Og så har det hængt ved. Der er aldrig en kedelig dag, når man arbejder med legetøj. Jeg tror, at når først man er kommet ind i vores univers, så er det svært at skifte til en anden organisation uden at kede sig. Der er simpelthen så meget fart over feltet på vores professionelle legeplads, for der kommer hele tiden nye trends, tendenser og produkter,” forklarer direktør Michael Jensen og uddyber: “Vi har fx Hans hos os. Han har solgt legetøj i 47 år. Det er altså ikke alle steder, man ser det i dag. Jeg håber da også, jeg har mange år foran mig endnu her i Hårup!”

Der er mange opgaver, når man leder en virksomhed, der distribuerer i hele Norden. Alligevel prioriterer Michael Jensen at tage sig tid til at være ude i marken.

“Selvom jeg har meget i kalenderen, tager jeg gerne ud og besøger specialisterne i legetøjsbutikkerne. Det, tror jeg på, er en del af vores succes. For man kan ikke komme udenom, at de har en helt anden indsigt i, hvad der rør sig. De ser, hvad det er for noget legetøj, børnene hiver ned fra hylden og leger med og griner af. Det er helt uvurderligt,” fortæller direktøren, der også får hjælp fra hjemmefronten. “Jeg har tre testere derhjemme fra tre til 12 år. De mener selv, de har alt for lidt legetøj. Det er sikkert også rigtigt,” indrømmer han.

En legesyg direktør

Selvom der er flere excelark og præsentationer på direktørens bord, end der er legetøj, indrømmer Michael Jensen gerne, at han er lidt af et legebarn. “Jeg er nok selv lidt legesyg, og så er jeg vild med, hvordan legetøj både kan stimulere og udvikle børn, hvor andet legetøj kan samle hele familien - om andet end skærmen. Men selvom man skulle tro, jeg ved, hvad der er værd at vide om legetøj, så er der stadig en kode, jeg ikke har knækket endnu. Og det er, hvordan man kan gå ud fra et børneværelse - eller egentlig et hvilket som helst rum i huset, for at være ærlig - uden at træde på en plastikhest, en brik til et spil eller andet smertefuldt legetøj, som flyder på gulvet. Hvis andre forældre har regnet den ud, så hører vi gerne fra dem!” griner Michael Jensen.